Συχνές Ερωτήσεις

Πρεπει να διαβαζω παντα τους Ειδικους & Γενικους Ορους του Ασφαλιστηριου Συμβολαιου μου;

Στους Γενικούς και στους Ειδικούς Όρους κάλυψης θα βρίσκετε πάντα πολύτιμες πληροφορίες και βοήθειες για το εν ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας. Διαβάζοντας τους προσεκτικά θα είστε πάντοτε σε θέση να κάνετε σωστή χρήση της ασφάλειας σας, είτε απαιτώντας ότι σας αναλογεί σε περιπτώσεις ζημιάς είτε ενεργώντας σωστά για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Γνωριζω τα κυβικα του οχηματος μου αλλα δεν γνωριζω τους φορολογισιμους ιππους του.

Για να μάθετε με ένα κλικ τους φορολογήσιμους ίππους του οχήματος σας πατήστε εδώ.

Μπορουν τριτοι να οδηγουν το οχημα μου;

Παρόλο που οι περισσότερες των ασφαλιστικών εταιριών επιθυμούν να δηλώνονται πάντα οι οδηγοί του οχήματος, σε περίπτωση εμπλοκής του οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, ισχύουν και οι εκάστοτε καλύψεις του συμβολαίου που έχει εκδοθεί αρκεί βέβαια να μπορεί να τις υποστηρίξει ο εκάστοτε οδηγός. Για παράδειγμα, το συμβόλαιο δεν έχει ισχύ εάν ο οδηγός που έχει δανειστεί το όχημα δεν έχει άδεια οδήγησης.

Επιπρόσθετα, το όχημα σας δεν μπορεί να οδηγηθεί από άτομα που υπόκεινται σε όλους τους ειδικούς όρους ασφάλισης όπως “νέος οδηγός σε ηλικία”, “νέος οδηγός σε άδεια οδήγησης” κα.

Ποιες ειναι οι κυρωσεις για την κυκλοφορια του οχηματος μου χωρις ασφαλεια;

Οι κυρώσεις που θα σας επιβληθούν σε περίπτωση που το όχημα σας είναι ανασφάλιστο και πάντα σύμφωνα με τον νόμο Ν489/76 και το Ν2741/99, είναι οι παρακάτω:

  • Κυκλοφορία Οχήματος: Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για ένα (1) χρόνο.
  • Πρόκληση Ζημιάς: Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για ένα (1) χρόνο.
  • Υποτροπή: Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για τρία (3) χρόνια.

Για κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, επιβάλλονται και χρηματικά πρόστιμα ανάλογα με το είδος και τη χρήση του οχήματος που οδηγείται χωρίς ασφάλεια.

Μπορω να οδηγω το οχημα μου με μονιμα εγκατεστημενο κοτσαδορο;

Για να τοποθετηθεί σε όχημα κοτσαδόρος για την ρυμούλκηση σκάφους, τρέιλερ κα, πρέπει ο οδηγός να πάρει την κατάλληλη άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Στη συνέχεια δηλώνει στην ασφαλιστική του εταιρεία την τοποθέτηση του κοτσαδόρου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κοτσαδόρος πρέπει να βγαίνει όταν το όχημα δεν έχει σκοπό να ρυμουλκήσει κάτι.

Στην Ελλαδα οδηγω νομιμα μονο με ελληνικη αδεια οδηγησης;

Σε περίπτωση κατοχής Άδειας Οδήγησης που ανήκει στην χώρα καταγωγής του Οδηγού, τότε η έγκριση έκδοσης Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου ανήκει αποκλειστικά στην Ασφαλιστική Εταιρία. Ο πιο σωστός και σίγουρος τρόπος για ασφαλή και νόμιμη οδήγηση, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι Έλληνας είναι η έκδοση Διεθνούς Άδειας Οδήγησης.

Οδηγοί κρατών μελών της Ε.Ε. μπορούν να οδηγήσουν νόμιμα με την υπάρχουσα άδεια οδήγησης τους. Για τους υπόλοιπους, συνήθως υπάρχουν υπηρεσίες στις ίδιες τις χώρες προέλευσης τους που εκδίδουν προσωρινές άδειες οδήγησης για την Ελλάδα.

Τι ειναι ο φιλικος διακανονισμος;

Ο Φιλικός Διακανονισμός είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να αποζημιώνεται ο αναίτιος οδηγός ενός ατυχήματος από την ΔΙΚΗ του ασφαλιστική του εταιρεία. Για να τεθεί σε ισχύ πρέπει το τροχαίο να έχει λάβει χώρα εντός συνόρων της χώρας, να ΜΗΝ έχει εμπλακεί τρίτο όχημα, να μην έχει προξενήσει το τροχαίο θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό και τέλος οι υλικές ζημιές να μην ξεπερνούν τις 6000 €. Καλό είναι , να ενεργοποιείτε ΠΑΝΤΑ την κάλυψη της Φροντίδας Ατυχήματος είτε είστε υπαίτιος είτε όχι. Σε περίπτωση δε που δεν είστε υπαίτιος εσείς, σας συμβουλεύουμε να καλέσετε και την Τροχαία για να καταγράψει το συμβάν και έτσι να κατοχυρώσει την ανυπαιτιότητα σας.

Με τρακαραν αλλα ο υπαιτιος οδηγος δεν σταματησε.

Πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να σημειώσετε όσα το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Αμέσως επόμενη κίνηση είναι να καλέσετε την Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Δυστυχώς, οι Ασφαλιστικές Εταιρίες δεν αποζημιώνουν σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και αποδείξεις για τον υπαίτιο

Γιατι πρεπει να εχω υποχρεωτικα ασφαλισμενο το οχημα μου;

Στην Ελλάδα η Ασφάλιση του Αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από το 1976 σύμφωνα με τον νόμο 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331) «Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης». Όλα τα υπόλοιπα πακέτα ασφάλισης (Φωτιά, Κλοπή, Τρομοκρατικές Ενέργειες, Μικτή Κάλυψη κα) είναι προαιρετικά.

Τι ειναι το Bonus Malus;

Το Bonus Malus είναι ένα σύστημα που τηρούν οι ασφαλιστικές εταιρίες για να επιβραβεύουν τους οδηγούς που δεν κάνουν ζημίες δίνοντας τους εκπτώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τους και αντίστοιχα να επιβαρύνουν τους οδηγούς που κάνουν συχνές ζημίες. Ξεκινώντας από το 10, το Bonus Malus μειώνεται κάθε χρόνο κατά μία μονάδα σε περίπτωση που ο οδηγός δεν έχει προξενήσει κανένα τροχαίο ατύχημα. Αντίθετα, σε περίπτωση που προξενήσει κάποιος ατύχημα, το Bonus Malus αυξάνεται, κατά συνέπεια και τα ασφάλιστρα, κατά 2 μονάδες.

Θελω να ασφαλιστω σε αλλη Ασφαλιστικη Εταιρεια. Τι κανω;

Το μόνο που πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να καλέσετε το εξειδικευμένο προσωπικό μας να σας συμβουλέψει για μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών πακέτων που προσφέρουν οι μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες Ασφαλιστικές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο. Είτε βρίσκετε στην μέση της διάρκειας του συμβολαίου σας είτε λίγο πριν την ανανέωση θα είμαστε πάντοτε στην διάθεση σας για την εύρεση της πιο συμφέρουσας λύσης για εσάς.

Πως κανω διακοπη του ασφαλιστηριου συβολαιου μου;

Για την ακύρωση του συμβολαίου σας είναι απαραίτητο να επιστρέψετε σε εμάς το πρωτότυπο ασφαλιστήριο καθώς και το ειδικό σήμα ασφάλισης. Στη συνέχεια εμείς τα στέλνουμε στην εκάστοτε Ασφαλιστική Εταιρία και περιμένουμε την επιβεβαίωση της Ακύρωσης μαζί με το επιστρεφόμενο ποσό.Εάν έχετε απολέσει το πρωτότυπο συμβόλαιο μαζί με το σήμα του, θα πρέπει να ετοιμάσετε μία υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνει αυτή την απώλεια.

Τι κανω σε περιπτωση ατυχηματος;

Σε περίπτωση ατυχήματος ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

– συμπληρώστε την δήλωση του φιλικού διακανονισμού αν και οι δύο εταιρίες συμμετέχουν σ’ αυτόν, συμφωνούν και οι δύο οδηγοί για το ποιος είναι υπαίτιος και υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές

– σε κάθε άλλη περίπτωση καλέστε την φροντίδα ατυχήματος να κάνει καταγραφή του συμβάντος και να φωτογραφήσει το όχημα σας. Συμβουλέψτε τον άλλο οδηγό να κάνει το ίδιο

– καλέστε μας την ίδια ημέρα ή την επόμενη, στις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας και αναφέρατε μας το συμβάν ατυχήματος

Τι κανω σε περιπτωση που χασω το ασφαλιστηριο συμβολαιο μου;

Συμπληρώνετε μία Υπεύθυνη Δήλωση που αναφέρει ότι απωλέσατε το συμβόλαιο σας και ζητάτε επανέκδοση του. Στη συνέχεια στέλνετε με φαξ ή email την Δήλωση στα γραφεία μας και εμείς επικοινωνούμε μαζί σας για να ορίσουμε την ημέρα και ώρα που θα παραλάβετε το Συμβόλαιο. Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα εντελώς δωρεάν.

Απο ποια χρονικη στιγμη και μετα εχω καλυψη;

H έναρξη ισχύος μέρους ή όλων των επιλεγμένων ασφαλιστικών καλύψεων του συμβολαίου σας εξαρτάται από την επιλογή της Ασφαλιστικής Εταιρίας που έχετε κάνει. Επικοινωνήστε με έναν από τους συμβούλους της Shield Insurance Brokers LTD και ζητήστε του επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ασφαλιστικό σας πλάνο.

Ενδεικτικά, αρκετές εταιρείες παρέχουν κάλυψη για το 100% των καλύψεων που έχετε επιλέξει την ίδια στιγμή που γίνεται το συμβόλαιο ενώ κάποιες άλλες, ανάλογα με την ώρα υπογραφής του συμβολαίου, παρέχουν κάλυψη από την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πως ανανεωνεται το συμβολαιο μου;

Όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ανανεώνονται αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να προβείτε σε κάποια επιπλέον ενέργεια. Όταν το ανανεωτήριο σας είναι έτοιμο προς παράδοση, οι σύμβουλοι της Shield Insurance Brokers θα επικοινωνήσουν μαζί σας μαζί σας έτσι ώστε να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που θα σας παραδοθεί το συμβόλαιο κατ’ οίκον ή και στο χώρο εργασίας σας, άμεσα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.