Cyber Insurance

Cyber Insurance

Ασφάλιση Διαδικτυακών Κινδύνων

Η Ασφάλιση Διαδικτυακών Κινδύνων και απώλειας δεδομένων (cyber insurance ) δεν είναι απλά ένα ασφαλιστικό προϊόν, είναι ένα εργαλείο Risk Management, παρέχοντας όχι μόνο αποζημιώσεις, αλλά κυρίως υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσης.

Η εξάρτηση όλων των επιχειρήσεων από τα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο σημαντική και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη για την λειτουργία της.

Λόγω του γεγονότος αυτού οι κυβερνοεπιθέσεις αναδεικνύονται σε ένα συστημικό πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων. Καμιά εταιρία σήμερα δεν είναι απολύτως ασφαλής σε κυβερνοεπιθέσεις ανεξάρτητα από το ποσό εξελιγμένος είναι ο μηχανισμός της αφού το θέμα δεν είναι το αν θα γίνει αντικείμενο κυβερνοεπίθεσης αλλά το πότε.

Επιπροσθέτως ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας των προσωπικών δεδομένων  (GDPR), ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τον Μάϊο του 2018, επιβάλει σε κάθε επιχείρηση μια σειρά από κανονιστικές ρυθμίσεις για την κυβερνοασφάλεια και προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για διαρροή δεδομένων. 

Οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, αλλά και η πληθώρα των κανονιστικών ρυθμίσεων κάνουν την προστασία της επιχείρησης καθώς και την συμμόρφωσή της πολύ δύσκολη. Στην κατεύθυνση αυτή η Shield Insurance Brokers έχοντας στο δυναμικό της πιστοποιημένο Cyber Insurance Risk  Manager, παρέχει εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα οποία προστατεύουν τους ασφαλισμένους από Ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους.

Ενδεικτικές καλύψεις σχετικά με την Ασφάλιση Διαδικτυακών Κινδύνων (Cyber Insurance) 

Ασφάλιση Διαδικτυακών Κινδύνων – Cyber Security

 Έγκλημα στον κυβερνοχώρο (cyber crime)

Καλύπτουμε ολους τους τύπους cyber crime οπως social engineering, κλοπή κεφαλαίων, εκβιασμό λόγω κυβερνοεπιθεσης (ransomware), cryptohacking or botnetting phishing και spearfishing κλπ

 Ευθύνη Δεδομένων

Καλύπτει τις οικονομικές συνέπειες της απώλειας ή χρήσης ευαίσθητων δεδομένων πελατών ή υπαλλήλων καθώς και την πληρωμή κανονιστικών προστίμων.

Διαχείριση Κρίσεων και εκπαίδευση σε θέμα διαρροής δεδομένων

Καλύπτει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένες ομάδες αντιμετώπισης ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων, καθώς και από αναγνωρισμένες εταιρείες δημοσίων σχέσεων που θα σας βοηθήσουν στη στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης. 

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Τεχνική ανάλυση και ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων μετά από παραβίαση ή διαρροή δεδομένων
  • Βοήθεια στη διαχείριση εταιρικής φήμης καθώς και της προσωπικής φήμης των στελεχών
  • Εκπαίδευση σε θέματα ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων
  • Κάλυψη εξόδων ενημέρωσης και παρακολούθησης τρίτων μερών

Η Ασφάλιση Διαδικτυακών κινδύνων (cyber insurance ) συμπεριλαμβάνει επίσης:

Υπηρεσία αποκατάστασης λογισμικού και ανάκτησης δεδομένων

Παρέχει κάλυψη για τα έξοδα αποκατάστασης, εκ νέου συλλογής ή αναδημιουργίας δεδομένων μετά από διαρροή ή παραβίαση καθώς και αποκαταστάσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων και λογισμικών.

Διακοπή εργασιών

Καλύπτει την απώλεια εσόδων λόγω διακοπής λειτουργίας του δικτύου ή των ηλεκτρονικών συστημάτων του ασφαλισμένου εξαιτίας κυβερνοεπιθέσης (cyber-attack)

Πνευματικά Δικαιώματα

Καλύπτει τις αποζημιώσεις και τα έξοδα υπεράσπισης που προκύπτουν σε σχέση με παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτου ή αμέλεια σε σχέση με ηλεκτρονικό περιεχόμενο

Εκβιασμός αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων στον κυβερνοχώρο

Καλύπτει πληρωμές λύτρων σε τρίτους οι οποίοι απειλούν να αποκαλύψουν εμπιστευτικά στοιχεία που αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο

Ε&Ο – Λάθη και παραλείψεις των εργαζομένων -διευθυντών: 

Έχει σχεδιαστεί για να καλύψει την οικονομική απώλεια για έναν πελάτη μιας εταιρείας ως αποτέλεσμα σφάλματος ή παράλειψης στην υπηρεσία ή το προϊόν που παρέχεται στον πελάτη από τους εργαζομένους.

Νομικά εξοδα 

Παρέχεται κάλυψη για επαγγελματικές αμοιβές για νομικές συμβουλές και παράσταση σε δικαστήριο 

Δείτε περισσότερα για το Cyber Insurance από την Shield LTD

Μάθετε τι καλύπτει η ασφάλεια Cyber Insurance και τα κενά που υπάρχουν στην αγορά σε σχέση με άλλες ασφάλειες. Τι σημαίνει διαδικτυακός κίνδυνος και τι επιβάλλουν οι Αρχές Προστασίας GDPR.

Καλέστε μας στο 210 8948487 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και αντιπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

 

Η εταιρία μας προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένοι, δίνοντας την ίδια βαρύτητα σε όλους τους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και ζωής και παρακολουθώντας διαρκώς τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *