News9 Σεπτεμβρίου, 2021by Shield Insurance Brokers

Κίνδυνοι Αστικής Ευθύνης

Κίνδυνοι Αστικής Ευθύνης

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι Αστικής Ευθύνης που δεν καλύπτονται από ένα ασφαλιστήριο;

Οι βιοτεχνίες-βιομηχανίες-κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται σε μια σειρά από την παραγωγή διαφορετικών προϊόντων  και ενώ οι κίνδυνοι τους ενδέχεται να ποικίλλουν εξαιτίας αυτού, εξακολουθούν να είναι επιρρεπείς σε κοινά ανοίγματα.

Οι ανακλήσεις προϊόντων, οι καθυστερήσεις, η διακοπή των εργασιών και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας  είναι όλα πραγματικά και συνηθισμένα γεγονότα για έναν κατασκευαστή προϊόντων. Τα συμβόλαια γενικής αστικής  ευθύνης (καλύπτουν συνήθως τους ασφαλισμένους για αξιώσεις που σχετίζονται με σωματική βλάβη και υλικές ζημιές που προκύπτουν από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις λειτουργίες σας. Αλλά αυτό αφήνει κενά στην ασφαλιστική κάλυψη του εκάστοτε κατασκευαστή. Ακολουθούν πέντε κίνδυνοι που δεν καλύπτονται από την ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης:

1. Κάλυψη ευθύνης διαχείρισης για τους διευθυντές- μετόχους (D&O)

Κάθε κατασκευαστής είναι μια επιχείρηση με διευθυντές και στελέχη  που λαμβάνουν αποφάσεις και αναλαμβάνουν δράση στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για πιθανή λανθασμένη πράξη, αμέλεια ή ατυχής πρόβλεψη μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική απώλεια . Ένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης στελεχών, διευθυντών και μετόχων μπορεί να προσφέρει περισσότερα από αυτά μέσω ευθύνης για πρακτικές απασχόλησης, παρέχοντας στη διοίκηση και την εταιρεία προστασία για θέματα που σχετίζονται με την απασχόληση από τους εργαζόμενους.

2. Εκβιασμός στον κυβερνοχώρο ή διακοπή συστημάτων (Cyber extortion or system failure)

Η βιομηχανία οδεύει προς ένα ψηφιακο μέλλον. Δυστυχώς, αυτό εκθέτει τις επιχειρήσεις σε ένα νέο φάσμα κινδύνων στον κυβερνοχώρο(cyber risk).Ένα ολοκληρωμένο συμβόλαιο cyber insurance καλυπτεί οποιαδήποτε οικονομική ζημία που προκύπτει από κυβερνοεπιθέσεις,παραβίαση δεδομένων, αστοχίες του συστήματος και πολλά άλλα.

3. Οι ανακλήσεις προϊόντων είναι σκληρές, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Οι ανακλήσεις μπορούν να επηρεάσουν τις ταμειακές ροές, πιέζοντας την ικανότητα ενός κατασκευαστή να αγοράσει πρώτες ύλες ή ακόμα και να συνεχίσει την παραγωγή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη φήμη και να έχουν μόνιμο οικονομικό αντίκτυπο. Ενα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ευθύνης και ανάκλησης προϊόντων μπορεί να παρέχει υποστήριξη για τη διερεύνηση ενός γεγονότος ανάκλησης προϊόντων, τη διόρθωση της κατάστασης, την κάλυψη σφαλμάτων από τους κατασκευαστές συμβάσεων και την παραποίηση προϊόντων, καθώς και την αντικατάσταση των απωλειών πωλήσεων για να διατηρηθεί η επιχείρηση στη ζωή, εστιάζοντας στην ουσιαστική αποζημίωση πρώτου μέρους όταν συμβαίνει το χειρότερο σενάριο.

4. Τα προϊόντα υγείας φέρνουν τους δικούς τους μοναδικούς κινδύνους

Η κατασκευή και η πώληση ιατρικών συσκευών και συμπληρωμάτων διατροφής  είναι μια τεράστια ευθύνη που συνοδεύεται από ένα σύνθετο σύνολο κινδύνων που μπορεί να οδηγήση σε δικαστικές διαφορές και τελικά σε οικονομική απώλεια .Ενα ολοκληρωμένο  ασφαλιστήριο ευθυνών  παρέχει σαφή κάλυψη για το ευρύ φάσμα εκθέσεων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ειδικοί κατασκευαστές.

5. Προστασία για τα πνευματικά δικαιώματα για προϊόντα και διαδικασίες

Οι κατασκευαστές  χρησιμοποιούν προηγμένα υλικά, τρισδιάστατη εκτύπωση, επαυξημένη πραγματικότητα και αυτοί οι τύποι προϊόντων και διαδικασιών χρειάζονται προστασία με ασφάλιση πνευματικής ιδιοκτησίας (IP). Η ασφάλιση πνευματικής ιδιοκτησίας  IP θα παρέχει προστασία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα που καθιστούν έναν κατασκευαστή ανταγωνιστικό και επιτυχημένο.

Το περιβάλλον των κινδύνων ενός κατασκευαστή προϊόντων  εξελίσσεται συνεχώς, δημιουργώντας πολλές φορές απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι επιτακτική ανάγκη η ασφάλιση τους για την προστασία της επιχείρησης.

Αν ενδιαφέρεστε για μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλισης ή να πάρετε συμβουλές σχετικά με τα υπάρχοντα συμβόλαια σας  μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.