Cyber Insurance

Cyber Insurance

Cyber Insurance

H Cyber Insurance (ασφάλιση διαδυκτιακών κινδύνων και απώλειας δεδομένων) έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές απώλειες και ζημιές που προκύπτουν από μια σειρά απειλών και εκθέσεων στον κυβερνοχώρο, όπως το έγκλημα (cyber crime) στον κυβερνοχώρο, οι παραβιάσεις δεδομένων και η διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η Cyber Insurance, καθώς οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία για να λειτουργούν, τα ψηφιακά στοιχεία που κατέχουν – όπως σημαντικά επιχειρηματικά δεδομένα, εταιρικές πληροφορίες και αρχεία πελατών το όποία γίνονται πιο πολύτιμα και πιο ευάλωτα, δεν είναι απλά ένα ασφαλιστικό προϊόν, είναι ένα εργαλείο Risk Management, παρέχοντας όχι μόνο αποζημιώσεις, αλλά και  υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσης,.

Ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο Cyber Insurance  θα παρέχει επίσης πρόσβαση σε τεχνικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας IT, δικηγόρων και ειδικών που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάσταση και να επιστρέψετε “online” το συντομότερο δυνατό.

Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο Cyber Insurance;

Η Cyber Insurance προστατεύει πρωτίστως τις επιχειρήσεις από απώλειες διακοπής εργασιών που προκαλούνται από συμβάντα στον κυβερνοχώρο, εγκλήματα στον κυβερνοχώρο (cyber crime) και παραβιάσεις προσωπικών  δεδομένων πελατών και υπαλλήλων 

Οι απώλειες της διακοπής εργασιών προκύπτουν συνήθως από ransomware και στοχευμένες επιθέσεις εκβιασμών. Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μόνο συχνές, αλλά μπορεί να είναι απίστευτα ακριβές. Τα τελευταία χρόνια, η πολυπλοκότητα αυτών των επιθέσεων κατέστησε πιο δύσκολη την ανάκτηση αρχείων και δεδομένων, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, απώλεια κερδών και ζημιά στη φήμη.

Οι τύποι του cyber crime που καλύπτονται από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον κυβερνοχώρο κυμαίνονται από επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS) έως κλοπή εταιρικής ταυτότητας. Ωστόσο, η απάτη της  μεταφοράς χρημάτων (identity theft) είναι ο πιο κοινός τύπος cyber crime από όπου υπάρχουν οι περισσοτέρες απαιτήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Αυτή η απάτη περιλαμβάνει hackers που κλέβουν διαπιστευτήρια σύνδεσης, έχουν πρόσβαση σε εταιρικά συστήματα και επαναπροσανατολίζουν πληρωμές μέσω τραπεζικού εμβάσματος σε δόλιους λογαριασμούς.

Οι παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων αντιμετωπίζονται επίσης βάσή των ασφαλιστικών συμβολαίων cyber Insurance. Εάν χαθούν ή κλαπούν ευαίσθητα δεδομένα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ειδοποιήσουν τα επηρεαζόμενα άτομα και τις ρυθμιστικές αρχές ανάλογα με τη δικαιοδοσία τους.

Μάλιστα λόγω του  Γενικού  Κανονισμού Προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR), ο οποίος έχει τεθεί  σε ισχύ τον Μάϊο του 2018, επιβάλει σε κάθε επιχείρηση μια σειρά από κανονιστικές ρυθμίσεις για την κυβερνοασφάλεια και προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για διαρροή δεδομένων τα οποία η cyber insurance αποζημιώνει .

Επίσης η Cyber Insurance προσφέρει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένες ομάδες αντιμετώπισης ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων, καθώς και από αναγνωρισμένες εταιρείες δημοσίων σχέσεων που θα σας βοηθήσουν στη στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης. 

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Τεχνική ανάλυση και ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων μετά από παραβίαση ή διαρροή δεδομένων
  • Βοήθεια στη διαχείριση εταιρικής φήμης καθώς και της προσωπικής φήμης των στελεχών
  • Εκπαίδευση σε θέματα ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων
  • Κάλυψη εξόδων ενημέρωσης και παρακολούθησης τρίτων μερών

Cyber Crime

Έγκλημα στον κυβερνοχώρο – Καλύπτουμε όλους τους τύπους cyber crime οπως:

Social Engineering

Τέχνασμα ή απάτη το οποίο χρησιμοποιείται για  την εξαπάτηση ατόμων με σκοπό την απόσπαση εμπιστευτικών πληροφοριών που είναι απαραίτητες για πρόσβαση σε κάποιο υπολογιστικό ή λειτουργικό σύστημα.

Kλοπή Kεφαλαίων

Κλoπή κεφαλαίων μέσω υποκλοπής δεδομένων.

Ransomware (Eκβιασμό λόγω κυβερνοεπiθεσης)

Ένα κακόβουλο λογισμικό που  χρησιμοποιείται για εκβιασμούς. Όταν επιτίθεται σε μια συσκευή με επιτυχία, το κακόβουλο λογισμικό “κλειδώνει” την οθόνη ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίσκο. Στη συνέχεια, εμφανίζει μια απαίτηση καταβολής λύτρων με αναλυτικές λεπτομέρειες πληρωμής.

Cryptojacking or Botnetting

H μορφή κακόβουλου λογισμικού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων(πχ bitcoin) – εξόρυξη σε πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί απλή JavaScript. Στην πραγματικότητα είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρησεις των hackers. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι όλο και περισσότεροι υπολογιστές θα μολυνθούν με cryptomining λογισμικά.

Επιπλέον, τα botnets μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο επιχειρήσεις και πελάτες, καθώς μπορούν να αναπτύξουν κακόβουλα λογισμικά, να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε websites, να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες και πολλά άλλα.

Phishing & Spearfishing

Είναι  η τεχνική χρησιμοποιείται μέσω μηνύματος  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κειμένου  ή άλλη μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας που φαίνεται να προέρχεται από τράπεζα ή κάποια άλλη δημοφιλή ηλεκτρονική υπηρεσία για την απόκτηση πληροφοριών οι οποίες κατόπιν θα πουληθούν ή θα αξιοποιηθούν από τους επιτιθέμενους για εκβιασμό, κλοπή χρημάτων, ή υποκλοπή ταυτότητας.

Όταν μάλιστα πραγματοποιούν εκ των προτέρων την έρευνά τους σχετικά με τους στόχους τους, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό του περιεχομένου ως δόλιου αυτό ονομάζεται spearfishing.

Ε&Ο – Λάθη και παραλείψεις των εργαζομένων -διευθυντών

Έχει σχεδιαστεί για να καλύψει την οικονομική απώλεια για έναν πελάτη μιας εταιρείας ως αποτέλεσμα σφάλματος ή παράλειψης στην υπηρεσία ή το προϊόν που παρέχεται στον πελάτη από τους εργαζομένους.

Πως μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα;

Τα προγράμματα Cyber Insurance μπαινουν σε εφαρμόγη απο την πρώτη στιγμή που μια επιχειρηση  δεχτεί   κυβερνοεπιθέση  ή ακόμα και στην υποψία ότι έχει γίνει στόχος κυβερνοεπιθεσεων .

Δείτε περισσότερα για την ασφάλιση διαδικτυακών κινδύνων από την Shield LTD.

Μάθετε τι καλύπτει η ασφάλεια Cyber Insurance και τα κενά που υπάρχουν στην αγορά σε σχέση με άλλες ασφάλειες. Τι σημαίνει διαδικτυακός κίνδυνος και τι επιβάλλουν οι Αρχές Προστασίας GDPR.

Καλέστε μας στο 210 8948487 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και αντιπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Η εταιρία μας προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένοι, δίνοντας την ίδια βαρύτητα σε όλους τους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και ζωής και παρακολουθώντας διαρκώς τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *